Kohler

Kohler Marine elverk / genset

Kohler har sedan 1920 målmedvetet utvecklat ett komplett sortiment av motordrivna generatorer för både industri- och marina applikationer.

Idag är Kohler Marine världens största tillverkare av marina gensets mellan 4 och 400 kW till både fritids- och yrkesbåtar med ett världsomspännande nätverk av återförsäljare och servicepartners.

Det som utmärker elverken är deras driftsäkerhet och låga ljudnivå. Dessutom är de kompakta och levereras med marknadens mest omfattande garantier. Självklart finns både 1-/3-fas och 50/60 Hz genset i deras omfattande sortiment.

Alla våra elverk levereras kompletta med installations- och servicemanualer. Förutom sina egna marina motorer använder Kohler även dieslar från Yanmar, John Deere och Scania. Vid en korrekt installation av elverket, så ser ljudisoleringshuven i aluminium till att generatorn går nästan ljudlöst.

Alla delar som kräver service är placerade på en sida och zinkanoderna i kylsystemet skyddar mot korrosion. Dessutom finns det automatiskt stopp vid för lågt oljetryck eller för hög temperatur.

Bland tillvalen finna bland annat en start/stopp panel vid förarplatsen, parallellkörning funktionalitet, elsystem med isolerad jord, m.m.

Företagsfakta:

  • Kohler Marine har ett globalt nätverk av mer än 800 företag som stöttar med försäljning, service och reparationer av gensets.
  • Kohler Marine tillhör divisionen Power Systems, vilket bland annat består av ledande tillverkare som SDMO, Lombardini, UPSL och Kohler engines.
  • Kohler Power Systems är en av fyra divisioner tillhörande bolaget Kohler Co.
  • Företaget startade 1873 och har mer än 30,000 anställda och 50 fabriker hela världen över.
  • Komplett sortiment av marina gensets och reservdelar
  • Diesel Power är distributör sedan sedan 2013

Kohler internlänkar:

Dokument:

Kohler Marine globala hemsida

Våra varumärken